في خطوة مفاجئة، كشفت صحيفة “ديفيسنا سنترال” الإسبانية عن قرار رئيس ريال مدريد فلورنتينو بيريز بفتح الباب أمام بيع ثنائي الفريق رودريغو جويس وإبراهيم دياز مقابل مبلغ ضخم يصل إلى 225 مليون يورو، في حال أبدى اللاعبان رغبتهما في الرحيل.
القرار ده بيجي في وقت الريال بيستعد فيه لمواجهة برشلونة في الكلاسيكو يوم الأحد 11 مايو 2025، وسط استعدادات لثورة تشابي ألونسو المنتظرة كمدرب جديد للفريق بداية من موسم 2025-2026.
تفاصيل القرار
حسب “ديفيسنا سنترال”، ريال مدريد مش هيمانع خروج أي لاعب مش مرتاح داخل الفريق، لكن بيريز مش ناوي يفرّط في أي عنصر أساسي إلا لو اللاعب نفسه طلب الرحيل.
رودريغو (24 سنة) وإبراهيم دياز (25 سنة) من العناصر المهمة في خطة النادي، بس المنافسة الشرسة مع نجوم زي فينيسيوس جونيور، كيليان مبابي، وجود بيلينغهام بتحد من دورهم.
النادي حدد قيمة رودريغو بـ150 مليون يورو، وإبراهيم بـ75 مليون يورو، وده يعكس قيمتهم السوقية العالية وسنوات عقدهم الطويلة (رودريغو حتى 2028، وإبراهيم حتى 2027).
لماذا التفكير في البيع؟
رودريغو، اللي شارك في 37 مباراة الموسم ده وسجل 6 أهداف وقدم 7 تمريرات حاسمة، بيعاني من إحباط بسبب قلة دوره الهجومي مقارنة بفينيسيوس ومبابي، بالإضافة إلى استبعاده من قايمة أفضل 20 لاعب في جايزة الكرة الذهبية.
تقارير “راديو ماركا” أكدت إن اللاعب البرازيلي بيفكر جديًا في الرحيل لو ما حسش بدور أكبر تحت قيادة تشابي ألونسو.
إبراهيم دياز، من ناحية تانية، قدم موسم مميز كبديل (4 أهداف و5 تمريرات حاسمة في 29 مباراة)، لكنه عايز يلعب بشكل أساسي أكتر.
عروض من الدوري الإنجليزي، زي آرسنال اللي قدم عرض بـ70 مليون يورو السنة اللي فاتت، خلّت اسمه يتردد في السوق، لكن إبراهيم أكد إنه بيفضل “يلعب 30 دقيقة مع الريال عن 90 دقيقة في أي مكان تاني.”
رد بيريز والخطة المستقبلية
بيريز، المعروف بقراراته الجريئة، شايف إن بيع الثنائي ممكن يجيب موارد مالية ضخمة تساعد في تمويل صفقات كبيرة زي فيكتور جيوكيريس (100 مليون يورو) أو مارتن زوبيميندي، اللي تشابي ألونسو طالب بضمهم.
لكن الريال مش هيوافق على أي عرض إلا لو كان مغري جدًا، خصوصًا إن شرط فسخ عقد اللاعبين مرتفع جدًا (1 مليار يورو لرودريغو).
مصادر من “موندو ديبورتيفو” بتقول إن مانشستر يونايتد قدم عرض بـ80 مليون يورو لرودريغو، لكن بيريز شايف إن القيمة دي قليلة جدًا.
في نفس الوقت، الريال بيتعامل مع الموضوع بهدوء لأن اللاعبين لسا ما قدموش طلبات رسمية للرحيل.
تشابي ألونسو، اللي هيبدأ شغله الصيف الجاي، ممكن يلعب دور حاسم في إقناع رودريغو بالبقاء لو أعطاه دور أكبر، لكن إبراهيم هيواجه منافسة أصعب مع وصول لاعبين جدد زي إندريك.
تأثير القرار
القرار ده بيعتبر خطوة استراتيجية من بيريز لإعادة هيكلة الفريق تحت قيادة ألونسو، خصوصًا بعد موسم مخيب نسبيًا خرج فيه الريال من دوري الأبطال أمام أرسنال وخسر كأس الملك أمام برشلونة.
بيع رودريغو وإبراهيم ممكن يفتح الباب لتدعيمات كبيرة في الهجوم والوسط، لكن في نفس الوقت بيمثل مخاطرة لأن الثنائي لسا عندهم إمكانيات كبيرة وما وصلوا لذروتهم.
الجماهير على X مقسومة: نصهم شايفين إن بيع رودريغو غلطة كبيرة لأنه لاعب موهوب وممكن يتطور، والنص التاني بيدعموا القرار لو هيجيب فلوس كفاية لضم نجم زي جيوكيريس.
في النهاية، الكرة في ملعب اللاعبين نفسهم: لو قرروا يتحدوا المنافسة ويثبتوا نفسهم، هيفضلوا في البرنابيو، لكن لو طلبوا الرحيل، بيريز جاهز يحقق أكبر استفادة مالية.