ملعب لقطات

ثلاثة نجوم في ريال مدريد يرحبون برحيل أنشيلوتي.. وتشابي ألونسو يفتح الأمل لهم

أيام كارلو أنشيلوتي في ريال مدريد بقت على وشك النهاية، والكل بقى شبه متأكد إن المدرب الإيطالي مش هيكون على رأس الجهاز الفني للفريق في كأس العالم للأندية القادمة.

الوضع ده خلّى الشائعات عن مستقبل النادي تتزايد، خصوصًا بعد موسم صعب شهد خروج ريال مدريد من دوري أبطال أوروبا على يد آرسنال، وخسارة نهائي كأس ملك إسبانيا أمام برشلونة بنتيجة 3-2، بالإضافة لتخلفه بفارق 4 نقاط عن صدارة الدوري الإسباني مع تبقي 5 جولات بس.

أنشيلوتي، اللي قاد ريال مدريد للتتويج بدوري أبطال أوروبا مرتين في 4 سنين، كان واضح في تصريحاته الأخيرة لما قال: “يوم ما أخلّص هنا، هعمل حاجة واحدة بس: أشكر النادي.

سواء عقدي خلّص أو لأ، الموضوع ده مش هاممني.

أنا مش بفكر إني مش هكون مدرب ريال مدريد.”

الكلام ده بيوضح إن الراجل مستعد لأي سيناريو، وإنه عارف كويس إن الضغط عليه زاد بعد الأداء المخيب للآمال الموسم ده.

فيه تقارير من صحيفة “ديفينسا سنترال” الإسبانية بتقول إن فيه 3 لاعبين في ريال مدريد شايفين إن رحيل أنشيلوتي هيديهم فرصة أكبر لإثبات نفسهم.

اللاعبين دول هم إندريك، أردا غولر، وإبراهيم دياز، اللي حسوا إن أنشيلوتي مكانش بيديهم الدقايق الكفاية اللي يستاهلوها.

الثلاثي ده بيحلم بلعب دور أكبر مع الفريق، خصوصًا مع احتمال وصول تشابي ألونسو، مدرب باير ليفركوزن، اللي حقق ثنائية الدوري والكأس الموسم اللي فات، ومعروف بحبه للاعتماد على المواهب الشابة.

إندريك، المهاجم البرازيلي الشاب اللي انضم لريال مدريد بصفقة ضخمة، كان متوقع إنه يكون إضافة قوية، لكن أنشيلوتي فضّل يعتمد على فينيسيوس جونيور ورودريغو في الهجوم، فإندريك لقى نفسه محصور في دقايق محدودة.

أردا غولر، الجوهرة التركية، برضه عانى من قلة المشاركة رغم إنه أظهر لمحات عبقرية لما أتعرضت له الفرصة.

أما إبراهيم دياز، فكان من أكتر اللاعبين اللي حسوا بالإحباط، خصوصًا بعد أدائه المميز في نهائي كأس الملك، لكنه لقى نفسه كتير على الدكة.

الثلاثي ده، حسب التقارير، شايف إن تغيير المدرب هيفتح لهم الباب عشان يثبتوا نفسهم، خصوصًا إن تشابي ألونسو معروف بأسلوبه اللي بيدي فيه فرص للاعبين الشباب.

في نفس الوقت، اللاعبين دول لسّه بيحترموا أنشيلوتي جدًا، لأنه أسطورة حقيقية قادت الفريق لإنجازات كبيرة، لكن طموحهم الشخصي بيخليهم يرحبوا بفكرة التغيير.

من ناحية تانية، فلورنتينو بيريز، رئيس ريال مدريد، وخوسيه أنخيل سانشيز، المدير التنفيذي، أكدوا إنهم مكانوش عايزين الوضع يوصل لكده، لكنهم عارفين إن مصلحة النادي فوق أي اعتبار.

بيريز بدأ بالفعل يتحرك في الخفاء عشان يضمن التعاقد مع تشابي ألونسو، اللي يعتبر المرشح الأقوى لخلافة أنشيلوتي، وسط أنباء عن مفاوضات متقدمة مع الاتحاد البرازيلي لتولي أنشيلوتي تدريب السيليساو.

تحليل الموقف

رحيل أنشيلوتي، لو حصل، هيكون نهاية حقبة مميزة في ريال مدريد.

الراجل حقق 15 لقب مع الفريق، منهم 3 بطولات دوري أبطال أوروبا، وده رقم قليل جدًا من المدربين اللي وصلوا له.

لكن الموسم الحالي، اللي شهد هزايم قاسية وأداء غير مستقر، خلّى الكتير يشوفوا إن الفريق محتاج دم جديد.

تشابي ألونسو، بأسلوبه الهجومي وخبرته في بناء فرق قوية، ممكن يكون الخيار المثالي، خصوصًا للاعبين زي إندريك وغولر ودياز، اللي عايزين فرصة عشان يبروزوا.

في المقابل، مشاعر اللاعبين اللي بيرحبوا برحيل أنشيلوتي بتكشف عن مشكلة أعمق: إدارة الفريق للمواهب الشابة.

أنشيلوتي كان بيعتمد بشكل كبير على نجوم زي فينيسيوس وبيلينغهام، لكن ده جيه على حساب لاعبين تانيين كانوا ممكن يضيفوا كتير لو أتعرضت لهم فرص حقيقية.

التحدي دلوقتي هيكون على إدارة ريال مدريد إزاي هتدير المرحلة الجاية، وهل هتقدر تستغل طاقات اللاعبين الشباب زي إندريك وغولر عشان ترجع الفريق للمنافسة على كل الألقاب؟

أحمد شعبان

أحمد شعبان ، محاسب ، أهوى التدوين والعمل على الانترنت ، متابع لجميع الدوريات العربية والاوروبية .

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى