ملعب لقطات

3 تفجيرات كروية: بيراميدز يسلّم إبراهيم عادل للأهلي.. نجم يُهدد بالرحيل.. والزمالك يخطف الصفقة من قلب النار

في نفس الوقت، بيراميدز يفتح الباب أمام إبراهيم عادل للاحتراف الخارجي، والأهلي يخطط لضمه لاحقًا، بينما الزمالك يتحرك بسرعة لخطف صفقة أسامة فيصل من تحت أنف الخطيب.

حسين الشحات: نجم الأهلي يفكر في الوداع

حسين الشحات، جناح الأهلي، فجر قنبلة داخل القلعة الحمراء بعد ما ألمح لرغبته في الرحيل بعد مباراة إنتر ميامي في مونديال الأندية.
الشحات، اللي كان من أهم نجوم الفريق في السنين اللي فاتت، بقى حاسس إن دوره تقل مع سياسة التدوير اللي بيطبقها المدرب الإسباني خوسيه ريبيرو، بالإضافة للتعاقدات الجديدة زي أحمد سيد زيزو ومحمود حسن تريزيجيه، اللي ضيّقت عليه الخناق في التشكيلة الأساسية.

مصادر مقربة كشفت إن الشحات عنده عروض خارجية، وهو شايف إن الوقت مناسب عشان يخوض تجربة جديدة بعيدًا عن ضغوط الجماهير ودكة البدلاء.
محمد يوسف، المدير الرياضي للأهلي، حاول يهدّي الموضوع وعقد جلسة مع الشحات، طلب منه فيها يصبر لحد يناير 2026، عشان يقيّموا الوضع بشكل نهائي.
بس الشحات، زي ما قال في تصريحات عبر «أون سبورت»، نفسه يلعب في مكان يرتاح فيه من الضغوط في السنين الأخيرة من مسيرته.

إبراهيم عادل: الأهلي يتربص بنجم بيراميدز

في وسط التوتر ده، الأهلي بيجهز لخطوة كبيرة في سوق الانتقالات.
نادي بيراميدز وافق أخيرًا إن إبراهيم عادل، المهاجم الدولي اللي لمع في الدوري المصري، يحترف برة مصر.
عادل، اللي كان محط أنظار أندية أوروبية زي نوتنجهام فورست، عنده فرصة يجرب حظه في الدوريات الكبرى.

لكن الأهلي، بحسب مصادر، قرر يدخل الصورة بقوة.
النادي بيخطط يتفاوض مع عادل ووكيله بعد ما يخلّص تجربته الخارجية، عشان يضموه للفريق في المستقبل القريب.
الخطوة دي بتيجي في إطار خطة الأهلي لتدعيم خط الهجوم بلاعب شاب وموهوب زي عادل، اللي ممكن يكون بديل مثالي لواحد زي حسين الشحات لو تأكد رحيله.

الزمالك يضرب الأهلي: أسامة فيصل في طريقه للقلعة البيضاء

من ناحية تانية، الزمالك، بقيادة حسين لبيب، بيحضّر لضربة موجعة للأهلي.
النادي الأبيض قرر يتحرك بسرعة عشان يضم أسامة فيصل، مهاجم البنك الأهلي، في الميركاتو الصيفي 2025.
فيصل، اللي لعب قبل كده في الزمالك، بقى هدف رئيسي لتدعيم خط الهجوم بناءً على توصيات لجنة التخطيط.

الزمالك بيستغل علاقته الجيدة مع إدارة البنك الأهلي، وفي احتمال كبير إن الصفقة تتم بشكل تبادلي، يعني يدخلوا لاعب من الزمالك في العملية عشان يسهلوا انتقال فيصل.
الخطوة دي بتيجي في وقت كان الأهلي كمان بيفكر في ضم فيصل، لكن الزمالك سبقهم بخطوة، وده اللي خلّى الصفقة تبقى زي «خطف» من تحت إيد الخطيب.

إيه اللي جاي في سوق الانتقالات؟

الأهلي دلوقتي في مفترق طرق.
حسين الشحات، اللي كان بطل من أبطال البطولات الأفريقية والمحلية، ممكن يسيب الفريق لو استمر شعوره بالإحباط.
في نفس الوقت، النادي بيحضّر لمستقبل هجومه مع إبراهيم عادل، لكن الزمالك مش هيسيب الأمور تمر بهدوء، وصفقة أسامة فيصل ممكن تكون بداية منافسة شرسة بين القطبين.

السؤال اللي بيطرح نفسه: هيقدر الأهلي يحافظ على حسين الشحات ويضم إبراهيم عادل، ولا الزمالك هيواصل خطف الصفقات ويفرض كلمته في الميركاتو؟
الكورة هتحسم، والأيام الجاية هتبيّن مين اللي هيضحك أخيرًا!

أحمد شعبان

أحمد شعبان ، محاسب ، أهوى التدوين والعمل على الانترنت ، متابع لجميع الدوريات العربية والاوروبية .

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى