هانزي فليك، مدرب برشلونة، بيعتمد الموسم ده على سياسة المداورة عشان يضمن جاهزية كل اللاعبين ويزود التنافسية بينهم. لكن فيه أربعة لاعبين بقوا “خط أحمر” في تشكيلته، حسب تقرير صحيفة “آس” الإسبانية، لأنهم إما بيقدموا أداء متميز أو مافيش بديل يضاهي مستواهم.
الرباعي ده هو: خوان جارسيا، بيدري، لامين يامال، وإريك جارسيا. خوان، بيدري، ويامال لعبوا كل دقيقة في أول تلات ماتشات في الليجا (270 دقيقة)، بينما إريك جارسيا غاب بس عن 5 دقايق.
خوان جارسيا، حارس المرمى، بقى أساسي من غير منازع، خصوصًا مع إصابة مارك أندريه تير شتيجن. فويتشيك تشيزني، الحارس البديل، كان موجود في قايمة ماتش رايو فاليكانو بس ما لعبش. بيدري، من ناحيته، بقى “بوصلة” الفريق بفضل قدرته على تنظيم اللعب، كسر خطوط الضغط، واسترجاع الكورة، وفليك بيداور بين لاعبين زي فرينكي دي يونج، مارك كاسادو، وجافي في الوسط، لكن بيدري مافيش زيه.
لامين يامال، صاحب الرقم 10، هو اللاعب الأكتر تأثيرًا في الفريق، وما طلعش من التشكيلة حتى في ماتشات سهلة زي ريال مايوركا. ضد رايو فاليكانو، يامال نفذ ركلة جزاء حصل عليها بنفسه، وده عزز مكانته كقائد على أرض الملعب.
إريك جارسيا هو الحالة الأكتر إثارة. اللاعب تفوق على جول كوندي في أول ماتشين كظهير أيمن، وبعدها رجع لمركز قلب الدفاع مع كريستنسن ضد رايو، تاركًا رونالد أراوخو وباو كوبارسي على الدكة. فليك أظهر ثقة كبيرة في جارسيا، اللي ممكن يسرّع في تجديد عقده اللي بينتهي في 2026.
بجانب الرباعي ده، فيه تلات لاعبين تانيين شاركوا بأكتر من 200 دقيقة: فيران توريس (237 دقيقة)، اللي استفاد من غياب ليفاندوفسكي في الجولة الأولى، ورافينيا (229 دقيقة)، اللي بيلعب على الجنب الأيسر أو ورا المهاجم، وأليخاندرو بالدي (222 دقيقة)، اللي هيغيب حوالي شهر بسبب إصابة عضلية في الفخذ.