يبدو إن ليفربول مش ناوي يهدى في سوق الانتقالات الصيفية .
انطلاقة قوية في سوق الانتقالات
الريدز، تحت قيادة المدرب الهولندي آرني سلوت، بيخططوا لضربة كبيرة بصفقة مزدوجة قيمتها 86 مليون جنيه إسترليني لجلب نجمين من برشلونة، حسب تقارير إسبانية.
الصفقة دي، لو تمت، ممكن تكون نقلة كبيرة للفريق اللي حقق لقب الدوري الإنجليزي الممتاز الموسم اللي فات.
صفقة برشلونة: كريستنسن وفيرمين في المرمى
التقارير الإسبانية من موقع *فيتشاجيس* بتقول إن ليفربول بيجهز عرض بقيمة 100 مليون يورو (حوالي 86 مليون جنيه إسترليني) لضم الثنائي أندرياس كريستنسن وفيرمين لوبيز من برشلونة.
العرض مقسم كالتالي: 20 مليون يورو للمدافع الدنماركي كريستنسن، و80 مليون يورو لنجم خط الوسط الشاب فيرمين.
آرني سلوت شايف إن اللاعبين دول “مناسبين تمامًا” لمشروعه الجديد في آنفيلد.
الريدز بيجهزوا عرض قوي عشان يقنعوا إدارة برشلونة، اللي بيقودها الرئيس خوان لابورتا والمدير الرياضي ديكو، بالموافقة على الصفقة.
لكن السؤال هنا: هل برشلونة هيوافق يفرط في لاعبين زي دول في ظل الوضع المالي الصعب للنادي؟.
لماذا كريستنسن وفيرمين؟
**أندرياس كريستنسن**: المدافع الدنماركي دوره في برشلونة بدأ يقل في الشهور الأخيرة، وده خلّى ليفربول يشم فرصة ذهبية لضمه.
كريستنسن، بتجربته الكبيرة في الدوري الإنجليزي مع تشيلسي، ممكن يكون إضافة قوية لدفاع ليفربول، خاصة مع حاجة الفريق لمدافع مركزي جديد.
**فيرمين لوبيز**: النجم الشاب في خط وسط برشلونة بيواجه منافسة قوية في مركزه، وده خلّى مستقبله في الكامب نيو مش واضح.
ليفربول شايف فيه موهبة استثنائية، ومراهن إن اللاعب الإسباني الشاب ممكن يكون نجم المستقبل في وسط ملعب آنفيلد.
رقم قياسي وطموح كبير
ليفربول مش غريب عليه كسر الأرقام القياسية في سوق الانتقالات.
الفريق بالفعل حطم الرقم القياسي البريطاني الصيف ده لما ضم فلوريان فيرتز من باير ليفركوزن في صفقة وصلت قيمتها لـ116 مليون جنيه إسترليني.
تيم شتاينتن، مدير الكشافة السابق في ليفركوزن اللي كان له دور في ضم فيرتز للنادي الألماني، واثق إن اللاعب هيبقى نجم كبير في ليفربول.
وقال: “كتير بيسألوني إذا كان فيرتز هيقدر يثبت نفسه في ليفربول، وأنا واثق إنه هيبهر الجميع.”.
هل ينجح ليفربول في خطف نجمي برشلونة؟
الصفقة دي، لو تمت، هتكون واحدة من أكبر ضربات ليفربول في سوق الانتقالات.
لكن التحدي الأكبر هيبقى إقناع برشلونة، اللي محتاج فلوس لكنه في نفس الوقت مش عايز يخسر لاعبين مهمين زي كريستنسن وفيرمين.
السؤال اللي بيطرح نفسه: هتقدر إدارة ليفربول تستغل الوضع المالي لبرشلونة وتخطف الثنائي ده؟.
ولا هتفضل الصفقة مجرد شائعات؟.
شاركنا رأيك!.