في 12 يونيو 2025، تلقى نادي برشلونة ضربة موجعة بعد تأكيد إصابة ظهيره الأيسر الواعد جيرارد مارتن بكسر في عظمة مشط اليد اليمنى خلال مباراة إسبانيا ضد سلوفاكيا في بطولة أمم أوروبا تحت 21 عامًا.
الإصابة، اللي حصلت أمس، خلّت اللاعب يغادر معسكر المنتخب الإسباني على وجه السرعة، وهو دلوقتي في طريقه لبرشلونة عشان يخضع لعملية جراحية فورية.
إليكم التفاصيل الكاملة في تقرير حصري.
إصابة مفاجئة تنهي موسم مارتن مبكرًا
خلال ماتش إسبانيا وسلوفاكيا في الجولة الأولى من دور المجموعات لبطولة أمم أوروبا تحت 21 عامًا، جيرارد مارتن، نجم برشلونة الشاب، اتعرض لضربة قوية على معصمه.
رغم الألم، اللاعب حاول يكمل الماتش لحد ما طلب استبداله بين الشوطين بعد ما إسبانيا ضمنت التقدم بهدفين عن طريق مارك بوبيل وماتيو جوزيف.
المنتخب الإسباني نجح في النهاية يفوز 3-2، لكن الثمن كان غالي بإصابة مارتن.
فحوصات طبية أكدت إصابته بكسر في مشط اليد اليمنى، وده اللي خلاه يغادر معسكر “لا روخيتا” على طول.
بحسب صحيفة “سبورت” الإسبانية، مارتن هيرجع اليوم الخميس لبرشلونة عشان يخضع لعملية جراحية، وبعدها هيبدأ برنامج تأهيلي في مرافق النادي الكتالوني.
تأثير الإصابة: ضربة لبرشلونة ومستقبل مارتن
جيرارد مارتن، اللي أصبح لاعب أساسي في تشكيلة هانسي فليك الموسم ده، كان واحد من أبرز المواهب اللي بيراهن عليها برشلونة في مشروعه الشبابي.
الظهير الأيسر، اللي مدد عقده مع النادي لحد 2028 في يناير 2025، كان مرشح لجذب اهتمام أندية أوروبية كبيرة زي وولفرهامبتون الإنجليزي.
لكن الإصابة دي هتنهي موسمه مبكرًا، وهتحرمه من فرصة التألق في البطولة القارية، وده ممكن يأثر على فرصه في الانتقال خلال فترة الانتقالات الصيفية.
التقارير بتقول إن مدة غيابه لسه مش واضحة، لكن العملية الجراحية والتأهيل هياخدوا وقت، وده هيخلي برشلونة يفكر جديًا في بديل زي أليخاندرو جريمالدو، نجم باير ليفركوزن وخريج “لا ماسيا”.
موقف برشلونة: تحديات في سوق الانتقالات
الإصابة دي جات في وقت حساس، خصوصًا إن برشلونة بيخطط لتعزيز صفوفه بصفقات زي لويس دياز وخوان غارسيا، مع احتمالية رحيل لاعبين زي تير شتيغن.
إصابة مارتن هتضيف ضغط على هانسي فليك وديكو، اللي كانوا مترددين أصلًا في بيع اللاعب بسبب أهميته في خطة الفريق.
النادي دلوقتي هيضطر يسرّع خطواته لضم ظهير أيسر جديد، خصوصًا إن اهتمام أندية إنجليزية زي وولفرهامبتون كان بيزيد قبل الإصابة.
هل يقدر مارتن يرجع أقوى؟
جيرارد مارتن، اللي بدأ رحلته من فرق الدرجة التالتة لحد ما بقى نجم أساسي في برشلونة، بيواجه تحدي جديد دلوقتي.
الإصابة دي، اللي هي الأولى في مسيرته، هتكون اختبار حقيقي لقدرته على العودة لمستواه.
مع دعم هانسي فليك والإدارة، الكل في برشلونة بيتمنى يشوف مارتن يرجع أقوى ويثبت إنه “جوهرة لا ماسيا” زي ما وصفته التقارير.
هل هتكون الإصابة دي مجرد عقبة مؤقتة في مسيرة مارتن، ولا هتغير خطط برشلونة في سوق الانتقالات؟
القصة لسه في بدايتها، والأيام الجاية هتحسم مستقبل النجم الشاب.