في خطوة هزت عالم كرة القدم، فاجأ نيكو ويليامز، جناح أتلتيك بلباو، الجميع بتجديد عقده مع فريقه حتى 2035، رغم التوقعات اللي كانت بتشير إن انتقاله لبرشلونة أو بايرن ميونخ كان مجرد مسألة وقت.
القرار ده قلب الموازين، وخلّى الناديين الكبار في حالة غضب وصدمة، وسط تساؤلات عن مستقبل اللاعب الشاب.
صفعة لبرشلونة وبايرن
بعد مفاوضات استمرت أسابيع وتقارير أكدت إن برشلونة كان قريب جدًا من تفعيل الشرط الجزائي لنيكو ويليامز (58 مليون يورو)، جات الصدمة لما اللاعب وقّع عقد جديد مع بلباو.
حسب صحيفة “إل ناسيونال”، خوان لابورتا، رئيس برشلونة، كان في قمة غضبه، وقال في كواليس النادي إن اسم نيكو مش هيبقى ضمن خطط الفريق في المستقبل، معتبرًا إن القرار بمثابة “خيانة للثقة” بعد الاتفاقات الشفهية اللي كانت بين الطرفين.
بايرن ميونخ كمان ما كانش أقل حدة.
أولي هونيس، الرئيس الفخري للنادي، أعلن إن البايرن مش هيفكر في ضم نيكو تاني، واتهم إدارة بلباو إنها بتحاول ترفع قيمة اللاعب بشكل مصطنع.
هونيس أضاف إنه اتفاجأ بالقرار، خاصة إن هانسي فليك، مدرب برشلونة، كان شايف إن الصفقة كانت شبه مؤكدة.
لماذا تراجع نيكو؟
السبب ورا قرار نيكو المفاجئ، حسب مصادر إسبانية، هو مخاوفه من تكرار تجربة داني أولمو، اللي عانى من صعوبات في التسجيل مع برشلونة بسبب القيود المالية.
نيكو طلب ضمانات مكتوبة من برشلونة لتسجيله رسميًا، لكن النادي الكتالوني اعتبر الشروط دي “غير مقبولة”، فتوقفت المفاوضات فجأة.
بالإضافة لكده، وجود شقيقه إينياكي في بلباو كان عامل كبير في قراره بالبقاء، مع التزامه بثقافة النادي الباسكي اللي بيعتمد على لاعبين من إقليم الباسك بس.
عواقب القرار
قرار نيكو بتجديد عقده، اللي جاء مع زيادة الشرط الجزائي لأكتر من 95 مليون يورو، خلّى الجماهير في بلباو تحتفل بيه كبطل محلي، لكن في المقابل، خسر اللاعب دعم أندية زي برشلونة وبايرن، ميونخ، اللي أكدوا انسحابهم من السباق لضم نيكو بسبب تكلفته العالية.
الأجواء في بلباو كانت مليانة فرحة، وجمهور النادي شاف القرار ده تأكيد على ولاء نيكو وانتمائه للفريق.
لكن بالنسبة لجماهير برشلونة، القرار كان زي الصدمة، وبعضهم وصفوه بـ”الخيانة” بعد ما كانوا متوقعين انضمامه للفريق.
هل ضيّع نيكو فرصته الذهبية؟
مع انسحاب برشلونة وبايرن ميونخ من المفاوضات، وتعهد لابورتا وهونيس بعدم الرجوع لنيكو في المستقبل، يبقى السؤال: هل القرار ده هيكون نهاية أحلام نيكو في اللعب لنادي عملاق؟ ولا ممكن يكون فيه خطة تانية بتترسم في الخفاء؟ الملعب والأيام الجاية هما اللي هيجاوبوا.