ملعب لقطات

تشابي ألونسو ينفجر بعد الكلاسيكو ويتصل ببيريز: “لازم نجيب اللاعب ده فورًا”

بعد الخسارة الموجعة لريال مدريد أمام برشلونة بنتيجة 4-3 في الكلاسيكو على ملعب مونتجويك يوم 11 مايو 2025، ضمن الجولة الـ35 من الدوري الإسباني، بدأت أجواء التغيير تلوح في أفق النادي الملكي.
صحيفة “كيكر” الألمانية كشفت عن تحرك عاجل من تشابي ألونسو، المدرب المرتقب لريال مدريد، اللي اتصل مباشرة بفلورنتينو بيريز، رئيس النادي، بعد المباراة، مطالبًا بالتعاقد فورًا مع نجم باير ليفركوزن فلوريان فيرتز في الميركاتو الصيفي 2025.

ألونسو: فيرتز هو الحل

ألونسو، اللي أعلن رحيله عن باير ليفركوزن نهاية الموسم لتولي تدريب الريال، عبّر عن استيائه من أداء خط وسط الفريق في الكلاسيكو، خصوصًا مع افتقار الريال للإبداع بعد اعتزال توني كروس وتقدم لوكا مودريتش في العمر.
في مكالمته مع بيريز، قال ألونسو بحسم: “التعاقد مع فيرتز مش خيار… ده ضرورة قصوى!”، مشددًا إن النجم الألماني الشاب هو المفتاح لإعادة بناء الفريق واستعادة هيمنته.

فيرتز، البالغ من العمر 22 سنة، يُعتبر من أفضل المواهب في أوروبا، وبيلعب دور حاسم في باير ليفركوزن تحت قيادة ألونسو.
الموسم ده، سجل 8 أهداف وصنع 13 تمريرة حاسمة في 36 مباراة بكل المسابقات، وده خلّاه هدف رئيسي لريال مدريد، اللي بدأ مفاوضات مع وكلاء اللاعب من شهور.

منافسة شرسة مع بايرن

التقرير بتاع “كيكر” أشار إن بايرن ميونخ كان واثق من ضم فيرتز قبل أيام، خاصة إن اللاعب زعمًا عبر عن تفضيله للانتقال للبايرن.
لكن اقتراب ألونسو من ريال مدريد قلب الموازين، وخلّى البايرن يتراجع خطوة لورا خوفًا من تدخل الريال.
فيرتز، اللي عقده مع ليفركوزن ممتد لحد 2027، قيمته السوقية بتصل لـ150 مليون يورو، وده بيخلّي الصفقة واحدة من أغلى الصفقات في تاريخ الريال لو تمت.

رودريجو قرباني الصفقة؟

لتمويل صفقة فيرتز، ريال مدريد بيفكر في بيع البرازيلي رودريجو جوس، اللي عايش فترة صعبة الموسم ده وبيفكر في الرحيل بسبب شعوره بقلة أهميته مقارنة بمبابي وبيلينغهام وفينيسيوس.
بيع رودريجو ممكن يجيب ميزانية كافية لتغطية تكلفة فيرتز، خصوصًا إن أندية زي مانشستر سيتي وليفربول مهتمين بيه.
الخطوة دي بتتماشى مع استراتيجية بيريز لبناء جيل جديد يقوده ألونسو، مع التركيز على مواهب شابة زي فيرتز.

فيرتز: مفتاح المستقبل

فيرتز، بفضل سرعته، مهاراته العالية، وقدرته على اللعب كصانع ألعاب أو على الأجنحة، بيُعتبر الإضافة المثالية لخط وسط الريال، اللي بيعاني من نقص في الإبداع.
ألونسو، اللي درّب فيرتز في ليفركوزن وساهم في تتويجه بجائزة أفضل لاعب في البوندسليجا 2023-2024، عارف إزاي يستغل قدراته في نظام 3-4-3 الهجومي اللي بيعتمد عليه.
الصفقة دي لو نجحت، هتكون بداية حقبة جديدة للريال، خصوصًا مع خطط ألونسو لتجديد الفريق وإعادته لقمة أوروبا.

الخلاصة

اتصال ألونسو ببيريز بعد الكلاسيكو كان زي جرس إنذار داخل الريال.
خسارة برشلونة كشفت عن مشاكل كبيرة في الفريق، وفيرتز بيُشاف كحل استراتيجي.
مع منافسة بايرن ميونخ وتخطيط الريال لبيع رودريجو، الصيف الجاي هيشهد معركة نارية في الميركاتو.
هيقدر ألونسو وبيريز يحققوا حلم ضم فيرتز ويبدأوا مرحلة جديدة؟
الملعب والمفاوضات هي اللي هتحسم!

أحمد شعبان

أحمد شعبان ، محاسب ، أهوى التدوين والعمل على الانترنت ، متابع لجميع الدوريات العربية والاوروبية .

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى