في تطور دراماتيكي يهز صفوف القلعة الحمراء، قررت إدارة نادي الأهلي بيع المدافع المغربي أشرف داري في يناير المقبل، مقابل أعلى سعر ممكن في سوق الانتقالات الشتوية، وسط مفاوضات ساخنة مع أندية سعودية.
اللاعب، اللي وصل بتوقعات كبيرة لتعويض محمد عبدالمنعم، عانى من إصابات متكررة وأداء متواضع، مما دفع الإدارة للتحرك بسرعة لتحقيق ربح مالي وإعادة بناء الدفاع.
المقال ده هيستعرض تفاصيل القرار، المفاوضات، وتأثيرها على الفريق.
قرار حاسم: داري على طريق الرحيل
استقرت إدارة الكرة في الأهلي، برئاسة محمود الخطيب، على بيع أشرف داري، المدافع المغربي، في يناير 2026، بعد موسم مليان إحباطات.
اللاعب، اللي انضم الصيف الماضي من بريست الفرنسي مقابل 1.9 مليون دولار، ما قدرش يثبت نفسه بسبب إصابات متكررة وغياب عن 16 مباراة، مما خلى الجهاز الفني يفقد الثقة فيه.
الإدارة، اللي بتواجه أزمة نتايج وتراجع للمركز 13 في الدوري، شايفة في بيع داري فرصة لتحقيق ربح يساعد في ضم محترف جديد أقوى.
مفاوضات سعودية: 2 مليون دولار الهدف
مسئولو الأهلي بدأوا مفاوضات مكثفة مع أكتر من نادي سعودي، زي الشباب والوكرة، عشان يحققوا أعلى سعر لداري، اللي قيمته السوقية حوالي 1.5 مليون يورو حسب “ترانسفرماركت”.
النادي يطلب ما بين 1.6 مليون و2 مليون دولار، وده يعني ربح صافي يساعد في تمويل صفقات يناير.
المصادر بتقول إن الأندية السعودية مهتمة بتجربة داري الدولية مع المغرب (25 مباراة)، ورفضه عرض نهضة بركان يأكد إنه يفضل الخليج للرواتب العالية والمنافسة القوية.
لو حصل عرض مناسب في الصيف الحالي، اللي لسه مستمر في السعودية، الأهلي ممكن يوافق فورًا، بس التركيز الرئيسي على يناير عشان يضمنوا الاستقرار في الدوري.
الجهاز الفني يوافق: النحاس يدعم الرحيل
الجهاز الفني المؤقت بقيادة عماد النحاس وافق تمامًا على رحيل داري، خاصة إن الفريق بيحتاج لاعب دفاعي أكثر ثباتًا.
النحاس، اللي بيحل محل خوسيه ريبيرو المقال، شايف إن بيع داري هيفتح الباب لضم محترف أجنبي جديد في يناير، زي الليبي علي يوسف من الإفريقي التونسي، اللي رهن بتسويق داري.
اللاعب نفسه، اللي لعب 19 مباراة بدون أهداف أو أسيست، منفتح على الرحيل لخوض تجربة جديدة، بعد رفضه عروض أقل في المغرب.
تجربة فاشلة: إصابات وغيابات
داري، اللي وصل كبديل لعبدالمنعم في نيس، عانى من 3 إصابات مختلفة في موسم 2024/2025، غاب بسببها عن مباريات حاسمة في الدوري ودوري أبطال أفريقيا.
مسيرته مع الوداد قبل بريست كانت ناجحة، بس في الأهلي ما قدرش يتأقلم، وده خلى الإدارة تفكر في الاستفادة المالية منه قبل انتهاء عقده في 2028.
الرحيل ده جزء من خطة إعادة هيكلة الدفاع، اللي شمل غيابات تانية زي عبد القادر.
هل ينقذ البيع الموسم؟
بيع داري ممكن يكون الخطوة اللي تنقذ الأهلي من أزمته الحالية، خاصة مع السعي للقب الدوري ودوري أبطال أفريقيا.
الإدارة بتراهن على عرض سعودي قوي يغطي التكاليف ويفتح باب صفقات جديدة.
السؤال دلوقتي: هيقدر الأهلي يحقق الـ2 مليون دولار ويجيب بديل يعيد التوازن للدفاع؟
ولا الرحيل ده هيزيد من أزمات الفريق؟
شاركنا رأيك!