في مباراة كلاسيكو ملتهبة، سحق برشلونة غريمه ريال مدريد بنتيجة 4-3 في قلب ملعب لويس كومبانيس الأولمبي، ضمن الجولة 35 من الدوري الإسباني، يوم الأحد 11 مايو 2025.
الريمونتادا المثيرة جاءت بعد تأخر البارسا بهدفين، لكنها انتهت بانتصار عزز صدارته برصيد 82 نقطة، بفارق 7 نقاط عن الريال، مع 3 جولات متبقية، ليصبح لقب الليجا على بعد خطوة.
فليك في قمة النشوة: يامال “ملك العالم”
هانسي فليك، مدرب برشلونة، كان في حالة فرح هستيرية بعد المباراة.
وفقًا لصحيفة “إل ناسيونال”، طالب فليك لاعبيه بالتصفيق للنجم الشاب لامين يامال، الذي قاد الفريق بمهاراته الساحرة وهدفه الحاسم.
وقال له: “إنت في نظري أحسن لاعب في العالم، والبالون دور دي خطوة منك بس.”
كلام فليك يعكس إعجابه الشديد بالموهبة البالغة من العمر 17 عامًا، واللي بقى نجم أوروبا الأول.
إريك غارسيا: من التردد للتجديد
الجندي المجهول إريك غارسيا خطف الأضواء بأداء مذهل كظهير أيمن، وسجل هدف التعادل اللي أشعل الريمونتادا.
فليك، اللي شاف غارسيا بيلعب بعزيمة، قال له: “الإدارة كانت ناوية تبيعك، بس بعد اللي عملته النهاردة، هيجيلك عقد جديد.”
المديح ده بيثبت إن غارسيا، اللي كان مهدد بالرحيل، بقى ركيزة أساسية في خطة فليك.
رافينيا: البطل اللي قلب الماتش
البرازيلي رافينيا، اللي سجل هدفين وصنع الفارق، نال إشادة خاصة من فليك.
المدرب الألماني، اللي رفض بيعه في الصيف رغم العروض، قال له: “أحسن حاجة عملتها إني سيبتك في الفريق. إنت اللي غيرت الموازين.”
أداء رافينيا الأسطوري خلّى الريال يتجرع هزيمته الرابعة على التوالي، وأثبت إنه من أهم أسلحة البارسا.
لابورتا ينضم للاحتفال: يامال “مذل الخصوم”
رئيس النادي جوان لابورتا ما قدرش يستني، ونزل لغرفة اللبس يحتفل مع اللاعبين.
وجه كلام مضحك ليامال: “الخصوم هيترجوا الفيفا يوقفوك عشان إنت بتفضحهم في كل ماتش!”
وبعدين مدح رافينيا قدام الكل: “من غيرك، البارسا مكنش هيوصل للمستوى ده.”
اللحظة دي أظهرت روح الفريق العالية وتكاتفه تحت قيادة فليك.
مكاسب الفوز: اللقب والمعنويات
الانتصار ده مش بس 3 نقاط، ده خطوة حاسمة نحو لقب الليجا، خاصة بعد التفوق على الريال في مباراة مصيرية.
الريمونتادا رفعت معنويات الفريق، وأثبتت قدرته على العودة من التأخر بفضل نجوم زي يامال ورافينيا وغارسيا.
الكلاسيكو كمان بعت رسالة لكل المنافسين: برشلونة رجع وبقوة، ومستعد يستعيد هيبته في أوروبا.
ختامًا
مع فليك على الدكة، برشلونة بيعيش موسم استثنائي.
لامين يامال بقى رمز المستقبل، رافينيا المحارب اللي محدش يقدر يستغنى عنه، وإريك غارسيا المفاجأة اللي لمعت فجأة.
الكلاسيكو كان أكتر من ماتش، كان إعلان عن عودة البارسا لأيام العز.
الليجا قربت، والجماهير بتحلم بمزيد من الألقاب.