
سوق الانتقالات في برشلونة بدأ يسخن على الآخر، والموضوع مش مقتصر على تدعيم خط الهجوم بس. في الوقت اللي هانسي فليك بيرسم فيه ملامح مشروعه التدريبي الجديد مع الفريق، الإدارة الرياضية بتتحرك في نفس الوقت عشان تقوي مركز حراسة المرمى.
برشلونة بيسعى بقوة لتدعيم المركز ده عشان يحقق لقب دوري أبطال أوروبا، لأن الموضوع ده محتاج حارس مرمى من أحسن اللاعيبة عشان ينقذ الفريق في اللحظات الصعبة.
في السياق ده، ووفقًا للمعلومات اللي جاية من جريدة “إل ناسيونال” الإسبانية، وكيل اللاعبين الشهير خورخي مينديز دخل على الخط وقدم اسم كبير: ديوغو كوستا. كوستا هو الحارس الأساسي لبورتو والمنتخب البرتغالي، ومينديز بيقترحه كمرشح قوي للمنافسة المباشرة مع مارك أندريه تير شتيغن.
مينديز كان موجود في مدينة برشلونة يوم الإثنين اللي فات عشان يخلص التفاصيل الأخيرة لتجديد عقد لامين يامال، اللي خلاص خلص تقريبًا. لكنه استغل الفرصة عشان يفتح ملفات استراتيجية تانية مع ديكو وخوان لابورتا، وكان من أهمها ملف حراسة المرمى. واسم ديوغو كوستا لقى ترحيب واضح من الإدارة الرياضية، اللي شايفة إنه إضافة قوية لخط الدفاع.
ورغم إن تير شتيغن لسه عنده ثقة كبيرة في أوضة اللبس وبيعتبر من قادة الفريق، إلا إن غيابه الطويل بسبب الإصابة الموسم ده فتح الباب لمناقشة إمكانية ضم حارس جديد يقدر يعمل منافسة حقيقية. أصوات كتير جوه النادي بتأيد الفكرة دي، في ظل الحاجة لبديل يعتمد عليه وقت اللزوم.
ديكو، اللي عنده علاقة قوية بوكيل اللاعبين مينديز، عارف كويس قدرات ديوغو كوستا. وشايف إنه خيار مثالي عشان يرفع مستوى حراسة المرمى. الحارس البرتغالي اللي عنده 25 سنة، أثبت نفسه في دوري الأبطال ومع منتخب بلاده، بفضل ردود فعله السريعة، وشجاعته في المواجهات الفردية، وقدرته المميزة على التمرير وبناء اللعب من الخلف.
المشكلة الأساسية قدام برشلونة، كالعادة، هي الفلوس. ديوغو كوستا مرتبط بعقد مع نادي بورتو لحد سنة 2027، وعقده فيه شرط جزائي بيوصل لحوالي 75 مليون يورو. ده مبلغ كبير برشلونة مش هيقدر يدفعه دلوقتي. ومع ذلك، وجود خورخي مينديز في الصورة ممكن يسهل الوصول لاتفاق خاص يناسب إمكانيات برشلونة الحالية.
مينديز عنده علاقة قوية بلابورتا، ولعب دور مهم في كذا صفقة للنادي خلال السنين الأخيرة. وكيل اللاعبين البرتغالي بيسعى كمان إنه ينقل كوستا لنادي أوروبي كبير الصيف ده، وبرشلونة يعتبر من أكتر الخيارات الجذابة للحارس، خصوصًا لو فضل محافظ على مكانه الأساسي في المنتخب البرتغالي قبل كأس العالم.