
برشلونة في مأزق مالي، وبايرن ميونخ مستعد يستغل الوضع عشان يخطف واحد من أبرز مواهب الفريق الكتالوني: فيرمين لوبيز.
النجم الإسباني الشاب، اللي لمع الموسم اللي فات، بقى هدف رئيسي للعملاق البافاري، خاصة مع خطط برشلونة لتمويل صفقة نيكو ويليامز.
برشلونة في ورطة: فلوس وصفقات
برشلونة بيواجه ضغوط مالية كبيرة، ومحتاج يبيع نجم كبير عشان يقدر يجيب جناح أتلتيك بلباو، نيكو ويليامز، اللي شرطه الجزائي حوالي 60 مليون يورو.
النادي الكتالوني، اللي حقق الثلاثية المحلية (الدوري وكأس الملك وكأس السوبر) في موسم 2024/2025، بيحاول يحافظ على توازنه المالي وفي نفس الوقت يعزز الفريق.
لكن القرارات دي مش سهلة، خصوصًا لما يتعلق الأمر بلاعب موهوب زي فيرمين لوبيز.
فيرمين لوبيز: نجم لمع بس مش أساسي
فيرمين لوبيز، البالغ من العمر 22 سنة، كان واحد من نجوم برشلونة الموسم اللي فات.
رغم إنه ماكنش أساسي دايمًا تحت قيادة هانسي فليك، لكنه لعب دور كبير في الثلاثية المحلية، بتسجيله 8 أهداف وصناعته 10 تمريرات حاسمة في 48 مباراة.
أداؤه خلّاه محط أنظار أندية زي بايرن ميونخ وتشيلسي، لكن اللاعب نفسه متمسك ببرشلونة، ناديه اللي بيعتبره “حلمه”.
لكن المشكلة إن مركز فيرمين، لاعب الوسط الهجومي، بقى مزدحم جدًا في برشلونة.
مع وجود نجوم زي داني أولمو، وتوقعات انضمام نيكو ويليامز، دقايق لعبه ممكن تقل أكتر، وده اللي خلّى بايرن ميونخ يدخل على الخط بقوة.
بايرن يضغط: عرض مغري ومستقبل غامض
بايرن ميونخ، اللي بيبحث عن مواهب شابة لتعزيز خط هجومه، قدم استفسار رسمي عن فيرمين لوبيز، بحسب موقع «فوتبول إسبانيا».
العملاق البافاري شايف في فيرمين لاعب ممكن يكون الحل لمشاكلهم، خاصة بعد ما فشلوا في حسم صفقة نيكو ويليامز، اللي يفضل برشلونة حاليًا.
البايرن مستعد يدفع حوالي 50 مليون يورو، وهو السعر اللي بيقدر يساعد برشلونة في تمويل صفقات جديدة.
لكن فيرمين، اللي عقده ممتد لحد يونيو 2029، واضح إنه مش عايز يسيب برشلونة، وحتى رفض عروض من تشيلسي ونادي الأهلي السعودي.
بس لو استمر في دكة البدلاء، ممكن يغير رأيه، خصوصًا إذا حس إن مكانته في الفريق مش مضمونة.
هيبقى إيه مصير فيرمين؟
برشلونة في موقف صعب.
النادي مش عايز يفرط في موهبة زي فيرمين لوبيز، لكنه محتاج فلوس عشان يحقق طموحاته في سوق الانتقالات.
بايرن ميونخ، من ناحية تانية، بيراهن على إن الضغط المالي وقلة دقايق اللعب يخلوا فيرمين يفكر في الرحيل.
السؤال دلوقتي: هيقدر فيرمين يثبت نفسه في برشلونة ويحافظ على مكانه وسط الزحمة، ولا هيترك لبايرن ميونخ وينقذ نفسه من شبح الدكة؟ الإجابة هتظهر في الأيام الجاية، بس اللي أكيد إن الموضوع ده هيبقى حديث الساعة في عالم الكورة!